18feb.2019
La mijlocul săptămânii trecute, o știre a străbătut redacțiile mai multor publicații aplecate către mediul de business: Metroul de Otopeni primeşte finanţare de peste jumătate de miliard de euro de la Comisia Europeană.
Practic, Comisia Europeană a aprobat alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major „Construcția liniei de metrou 6 (1 Mai-Tokyo)”, ce a fost inclus de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
Tokyo este denumirea dată viitoarei stații de metrou de la Băneasa Shopping Center, iar asta înseamnă că într-un viitor care nu mai pare atât de îndepărtat, o linie de metrou va deservi zona de Nord a Capitalei. Mii de bucureșteni, rezidenți sau cu serviciul în zonă, vor beneficia în câțiva ani de transport rapid dinspre și către una din cele mai atractive zone de interes a Bucureștiului.
Pădurea Băneasa, Grădina Zoologică și mai ales mai multe ansambluri rezidențiale și clădiri de birouri aflate în zonă vor fi conectate cu rețeaua de transport subteran, sporind astfel accesibilitatea zonei situate între aeroportul Băneasa și Șoseaua de Centură, unde se preconizează a fi construită cea de-a șaptea stație a magistralei M6, Washington.
Deși poziționarea cartierului rezidențial Greenfield Băneasa de cele două stații pare, la o analiză sumară, un pic îndepărtată, prezența acestei linii de metrou în zonă nu aduce decât beneficii atât sub aspectul unor potențiale investiții, dar mai ales sub aspectul unui grad sporit de confort al locuitorilor din zonă.
Imaginați-vă că nu va mai trebui să mergeți o oră cu mașina până în centru să lăsați copilul la liceu, fiind suficient să-l aduceți până la una din cele două guri de metrou. Sau că drumul către Gara de Nord sau aeroportul Otopeni va putea fi făcut în câteva minute.
Indiferent din ce perspectivă privești lucrurile (locuitor, angajat sau investitor) prezența magistralei M6 în zonă este o veste bună iar nouă ne întărește convingerea că decizia amplasării ansamblului Greenfield Residence lângă pădurea Băneasa a fost una inspirată.
Chiar dacă orizontul de timp al realizării lucrărilor este mai mult mediu decât scurt, nu putem decât să ne bucurăm de faptul că pe viitor cartierul nostru va fi parte integrantă a unui spațiu de dezvoltare urbană în armonie cu specificul zonei, încadrându-se perfect într-o simbioză natură-spațiu de locuit-transport ecofriendly pe care ne-o dorim aplicată în cât mai multe astfel de zone din întreaga țară.