09ian.2020
Începutul lunii ianuarie este cea mai bună perioadă pentru întocmirea unei liste (preferabil palpabilă, în detrimentul uneia imaginare) cu rezoluții.
Și dacă cele mai întâlnite obiective ale oamenilor au legătură cu antrenamentele fizice, o dietă echilibrată, călătoriile ori obținerea unui loc de muncă mai bun, îți propunem să te gândești și cum să fii un locatar mai bun, un exemplu pozitiv în comunitatea din care faci parte.
Acum este un bun moment să reflectezi la interacțiunea pe care o ai cu vecinii tăi, la proiectele comunitare pe care le puteți face împreună, dar și la cum să îți organizezi mai bine casa în noul an și să scapi de toate acele lucruri inutile, care nu fac altceva decât să umple spațiul.
Obiective în relația cu ceilalți locatari
1. Oferă mai des ajutorul tău vecinilor
Vecinul bun la nevoie se cunoaște! O mână de ajutor oferită la momentul potrivit va conta mult pentru cei cu care împarți comunitatea. Fie că ajuți un vecin să mute o piesă de mobilier, că îi împrumuți un obiect de care are nevoie ori că pur și simplu îi ții ușa în timp ce intră în scara blocului, cu mâinile pline de cumpărături, gestul tău va fi primit cu bucurie. Nu numai că le vei câștiga simpatia și încrederea celor din jur, dar se vor oferi și ei să te ajute atunci când vei avea nevoie.
2. Implică-te în activitățile locale
Concentrat pe carieră și pe grijile familiale, ești de multe ori absent din viața comunității în care trăiești? Fă o schimbare în noul an și propune-ți să te implici mai mult în activitățile din zonă. Participă la ședințele ocazionale și vino cu soluții atunci când apar probleme în cartier. Răspunde afirmativ la invitațiile vecinilor și fii activ în comunitate ori de câte ori poți și ai ceva timp liber.
3. Fii vecinul împăciuitor!
Încă o rezoluție pe care ar trebui să o incluzi pe lista ta în acest an este să fii mai îngăduitor și să nu fii tu acel vecin care intră imediat într-un conflict. Fă un efort extra și încearcă să înțelegi și perspectiva celuilalt, înainte ca problema ca escaladeze. Alege-ți cu grijă cuvintele și nu uita, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!
4. Surprinde-ți vecinii cu un mic cadou
Indiferent că este sărbătoare sau nu, îți poți surprinde vecinii cu o mică atenție. Fie că împarți cu ei unele dintre deserturile care îți ies cel mai bine, fie că le faci cinste cu un pahar de vin ori o doză de bere, cu siguranță vei fi vecinul care va aduce entuziasm în cartier! Sharing is caring mai ales în lumea reală, nu doar pe rețelele de socializare, unde există tendița unor exagerări în comunicarea de grup.
Dacă vrei să afli mai multe despre regulile unei comunități, citește acest articol.
Rezoluții pentru locuința ta
Acum că știi cum să fii un locatar exemplar, te invităm să îți setezi rezoluții și pentru locuința ta, locul în care îți încarci bateriile la final de zi și în care petreci momente frumoase alături de cei dragi.
