15dec.2019
Sărbătorile de iarnă reprezintă o ocazie minunată de a reînvia tradițiile românești cu care ai crescut. În această perioadă a anului te poți apropia mai mult de cei dragi și poți crea amintiri frumoase pentru mai târziu. Păstrează în fiecare an obiceiurile care aduc magie în casa ta și încurajează-i pe cei mici să le adopte și să se bucure de ele.
Cu siguranță îți amintești cu nostalgie cum erau sărbătorile când erai mic, cum mergeai să colinzi cu prietenii tăi, cum ți se umplea inima de bucurie când venea ajunul Crăciunului și se împodobea bradul în familie sau cum îți ajutai mama să prepare bunătăți de Crăciun. Încearcă să le transmiți și copiilor tăi tradițiile și obiceiurile românești și petreceți împreună momente de neuitat, care să rămână vii în amintirea tuturor.
Cum introduci copiii în atmosfera de sărbători?
Observi că cei mici nu se mai bucură la fel de mult de sărbătorile de iarnă, așa cum o făceai tu în copilărie?
Există câteva metode simple prin care îi poți introduce în această atmosferă magică. Spre exemplu, le poți spune câteva cuvinte despre semnificația Crăciunului și de faptul că nu se rezumă doar la venirea Moșului și la cadouri. Pune accent pe activitățile pe care le puteți face în familie, cum ar fi împodobirea bradului și colindele.
Este important ca cei mici să învețe de la vârste fragede că de Crăciun și dăruim, nu doar primim. Interesează-te din timp de campaniile cu cadouri pentru copiii defavorizați și pregătește împreună cu copilul tău o cutie cu dulciuri, jucării, haine și alte obiecte utile. Învață-ți copilul să dăruiască și altora și transformă acest obicei într-o tradiție.
Alegeți decorațiunile împreună și lasă-l să se implice activ la împodobirea bradului și a locuinței. Nimic nu poate să înlocuiască poveștile spuse și cântecele cântate în timpul împodobirii pomului de Crăciun. O altă idee bună este să confecționați singuri măcar o parte din decorațiuni. Puteți să faceți împreună ghirlande din hârtie ori mărgele, îngeri și fulgi de zăpadă de carton pentru ferestre și multe altele.
Pregătirea bunătăților pentru masa festivă este un alt mod în care îi poți introduce pe cei mici în atmosfera de sărbătoare. Nu uita să adaugi în meniu un desert special, care înseamnă ceva pentru voi, de care cei mici să își aducă aminte și peste ani. Ar putea fi o rețetă personalizată de cozonac, niște fursecuri făcute special pentru Moșu’ ori un tort tematic de iarnă.
Nu uitați de scrisoarea pentru Moș Crăciun!
Această tradiție adaugă un strop de magie sărbătorii, îl ajută pe cel mic să viseze și pe tine să afli care sunt cele mai arzătoare dorințe ale lui.
Îți mai amintești când erai mic și mergeai cu sorcova la cei din familie și la vecini?
Povestește-i cu entuziasm și celui mic și poate că își va dori să trăiască aceleași momente emoționante. Cartierul Greenfield are peste 2300 de locuințe finalizate și peste 4.500 de rezidenți. Cu siguranță veți găsi vecini care vă vor primi cu drag, cu colindul, moment oportun pentru a vă cunoaște vecinii și a vă face noi prieteni.
Vremuri noi, obiceiuri noi!
Pe lângă vechile obiceiuri românești transmise din moși strămoși, în fiecare familie pot să ia naștere și alte tradiții la care să reveniți cu drag în fiecare an.
Poate fi vorba despre o plimbare prin oraș, pe care să o faceți împreună, pentru a admira luminițele și târgurile de sezon.
De asemenea, în seara de Ajun, înainte de culcare, citește-le celor mici o poveste de Crăciun care să îi facă să simtă spiritul sărbătorii. Sau dă startul unei seri de filme în familie. Vedeți împreună cele mai frumoase filme de Crăciun, în timp ce beți o cană de cacao cu lapte.
Obiceiurile de Crăciun pot fi adaptate în funcție de necesitățile și dorințele voastre. Important este să aveți parte de clipe magice în familie, să fiți uniți și să vă bucurați de fiecare moment petrecut împreună, acasă, în Greenfield!