Cum să amenajezi casa în spiritul Home Wellbeing?

02iul.2021 Cum să amenajezi casa în spiritul Home Wellbeing?

Institutul Regal al Arhitecților Britanici (RIBA), a descoperit în cadrul Cercetării Fericire prin Design, că majoritatea (aprox 70%) dintre respondenții unui studiu cred că designul locuințelor a influențat bunăstarea mentală în timpul pandemiei. Aproape un sfert (23%) dintre respondenți au spus că o locuință mai bine concepută le-ar spori fericirea și astfel ar putea să se relaxeze mai mult (31%) și să doarmă mai bine (17%). Acest lucru este susținut de vânzările de home deco, ce au crescut în perioada pandemiei cu peste 50%, pentru că oamenii au simțit nevoia de a se simți mai confortabil în propria locuință, de a crea acel homewellbeing mult dorit.

Locuințele sunt mai mult decât structuri fizice care oferă adăpost; sunt ACASĂ - acolo unde se întemeiază familiile, se socializează cu prietenii, propriul spațiu pentru relaxare și păstrarea bunurilor în siguranță.

65% din timp este petrecut acasă și peste 90% în interiorul unei locații, motiv pentru care starea psihică este influențată direct de tot ce transmite locul respectiv: de la design și gradul de confort oferit, la calitatea aerului și activitățile întreprinse acolo.

Dacă ești în căutarea unei locuințe cu un grad sporit de confort, care să îți schimbe stilul de viață, este bine să alegi o arhitectură care respectă și asigură criteriile cele mai importante în crearea unei stări de bine în locuință. Orientarea determină temperatura și luminozitatea pe parcusul zilei, iar accesul la lumina solară influențează pozitiv gradul de wellbeing. De asemenea, vederea spre care există deschiere este un factor motivant spre a petrece timp în aer liber, chiar din confortul terasei tale.

Apartamente noi bucuresti sectorul 1, Greenfield Băneasa

 

Amenajarea casei pentru un grad ridicat de Wellbeing

Mobilarea, decorul și organizarea în cadrul locuinței sunt extrem de importante, cu atât mai mult cu cât fiecare persoană este diferită, iar rezultatul trebuie să fie armonios pentru stilul fiecărei persoane. Unii se simt confortabil în case cu mobilier masiv cu multe piese  și obiecte de decor, în timp ce alte persoane preferă stilul minimalist și spații cât mai aerisite.

Stilul modern de compartimentare din cel mai nou complex rezidențial din București Nord, Greenfield Băneasa, presupune spații deschise, living cu bucătărie open space, spații vitrate mari și, pentru a favoriza o amenajare estetică și relaxantă, care să nu încarce vizual, rezidenții pot opta pentru boxe situate la subsol, unde își pot depozita obiecte de uz sezonier.

Recomandăm ca terasa să nu fie un spațiu de depozitare, pentru a favoriza petrecerea cu drag a mai mult timp în aer liber. În cartierul rezidențial Greenfield Băneasa, terasele sunt spațioase, iar unitățile de la parter beneficiază de grădini spațioase, cu suprafețe între 14 mp și 66 mp. Te vei bucura de verdeață pentru momente de relaxare și vei avea suficient spațiu pentru prietenul blănos, mai ales dacă rămâne mult timp singur acasă.

Dormitorul trebuie să fie mobilat cu strictul necesar, pentru a asigura o aerisire rapidă și eficientă, pentru un somn odihnitor. Mai multe piese de mobilier încarcă estetic și îngreunează procesul de aerisire.

Se recomandă decorarea, mai ales a pervazelor, cu plante speciale pentru apartament, care dau oxigen și creează un estetic plăcut. În Greenfield, prin prisma vecinătății cu Pădurea Băneasa, rezidenții au avantajul de a respira permanent aer curat.

Amenajarea living-ului ține de viziunea locuitorilor, pentru că preferințele sunt variate. Punctele centrale pot fi canapeaua și un Smart TV cu diagonală mare, pentru seri de film relaxante, sau o bibliotecă impresionantă, care să inspire copiii și să le servească în activități de lecturare. Un decor care sprijină valorile și hobby-urile contribuie la starea de bine a celor din locuință și îi îmbie la mai mult timp de calitate petrecut acasă.

Bucătăria este un alt subiect interesant, pentru că împarte locuitorii în două tabere: cei care preferă o bucătărie închisă, pentru a găti mai mult și a experimenta cele mai interesante rețete, fapt pentru care au nevoie de un cadru dedicat și cei care nu gătesc atât de des și vor să se bucure de senzația de mai mult spațiu, obținută prin bucătăria open space. Complexul rezidențial Greenfield Băneasa oferă variante multiple pentru ambele tabere, tocmai pentru că ne dorim să creăm o stare de bine pentru fiecare tip de comportament.

În ambele cazuri, este necesar ca rezultatul să fie practic și estetic, mai ales în cazul bucătăriilor open space, care trebuie să creeze o complementaritate cu stilul de amenajare a livingului, atât în ceea ce privește stilul de mobilier, cât și în materie de texturi și coloristică.

Cartier rezidential Bucuresti Nord, Greenfield Băneasa

 

Profită la maximum de luminozitatea locuinței

Lumina naturală ajută corpul să producă Vitamina D și să lupte contra stărilor de tristețe. Este extrem de important ca lumina naturală să pătrundă în locuință cât mai mult timp, iar activitățile care solicită ochii să fie făcute în spații cu lumină naturală. Telemunca a forțat amenajarea unor birouri ad-hoc, iar acest stil se va menține, chiar dacă în variantă hibrid. Recomandăm poziționarea biroului astfel încât lumina naturală să vină din partea stângă și așezarea ecranului opus direcției luminii.

Este perfect dacă locul ales a servi unui spațiu de lucru este lângă o fereastră care se poate deschide, pentru că aerul curat oxigenează creierul și ajută în activitatea lucrativă. Indiferent de anotimp, asigură-te că ai la dispoziție utilitare, device-uri ce îți asigură temperatura optimă în locuință. În cel mai nou complex rezidențial din sectorul 1, Greenfield Băneasa, în sezonul rece te bucuri de încălzire în pardoseală pentru confort termic non-stop, iar în sezonul cald, pădurea funcționează ca o barieră termică, temperaturile fiind cu 3-4 grade mai mici decât în centrul orașului.

Echilibrează spațiul de locuit și cel de relaxare cu cel de lucru sau de studiu

Este esențial ca zonele de lucru și studiu să fie separate de spațiile de relaxare sau dedicate activităților familiale. Recomandăm separarea celor două prin aranjarea unor zone care să creeze contextul necesar și delimitarea acestor perimetre cu plante sau elemente de decor. Chiar și o bibliotecă mobilă este o idee bună de separare a spațiilor și se potrivește ambelor zone – de lucru sau studiu și de relaxare. Colțul de lucru nu înseamnă un spațiu lipsit de viață, de aceea, plantele de birou sunt o idee bună și contribuie la decor, aducând și un plus de oxigen.

Interior apartament de vanzare Bucuresti Nord

 

De gustibus el coloribus non disputandum

Paleta coloristică este importantă în a-ți genera starea de bine acasă. Este esențial să te cunoști, să știi ce culori îți transmit liniște, relaxare, deconectare, siguranță, pentru a alege culorile în decorarea locuinței, sau te poți încrede în recomandările specialiștilor.

Psihologia culorilor este o secțiune îndelung studiată și analizată, motiv pentru care există la acest moment câteva repere clare:

Oranjul – se recomandă a fi folosit în camere poziționate pe nord, pentru că transmite o atmosferă mai luminoasă, caldă, primitoare. Culoarea este potrivită în încăperi mai mari, pentru că are tendița să diminueze din înălțime.

Roșul este o alegere bună pentru hol pentru că este o culoare ce transmite o stare primitoare, dar și pentru zona de dining, pentru că stimulează apetitul.

Galbenul este o culoare potrivită pentru a fi integrată în decorul camerelor tinerilor. Super puterea acestei culori este că transmite energie, motivație, armonie și poate fi integrată în living sau în bucătărie, pentru că dă senzația de luminozitate, căldură, acasă.

Movul este potrivit zonelor de entertainment, precum spațiile dedicate jocului, dar nu se recomandă să fie o culoare predominantă într-o încăpere decât în nuanțe de lila. Culoarea transmite lux și creativitate și poate fi folosită în combinație cu galben pal.

Albastrul este culoarea potrivită zonelor de concentrare, precum spațiul de birou sau de studiu și se potrivește în dormitor și baie, pentru că amintește de blue spaces și transmite o stare de relaxare. Este recomandată folosirea culorii în camere cu poziționare spre sud, care beneficiază de multă lumină solară.

Verdele transmite viață, calm, dă senzația de spațiozitate și se recomandă a fi folosit în zona de birou din locuință și camera de studiu

Și pentru că de gusturi nu discutăm, nu spune nu unei amenajări în culori neutre sau în culori wood. Bejul transmite calm, confort, este o nuanță care nu deranjează vizual, iar culoarea lemnului transmite simplitate prin corelarea cu natura.

Sperăm că ai găsit inspirație în acest articol și ia în considerare că oricât de primitoare și confortabilă este locuința ta, Greenfield încurajează petrecerea timpului liber în natură, în parcurile special amenajate sau chiar pe potecile Pădurii Băneasa. Cercetările arată că până și contactul scurt cu natura este benefic pentru bunăstarea noastră. Doar 3-5 minute de contact cu natura au fost corelate cu stresul diminuat, furia redusă și creșterea sentimentelor pozitive.

Vino și tu în comunitatea verde Greenfield, cartierul care transmite acea stare de bine de care ai nevoie! 

 

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile, evenimentele și promoțiile noastre.

Niciodată nu vom divulga adresa ta de email și nu vom face spam. Făcând click pe „Trimite”, ești de acord cu Termeni și Condiții și Nota de informare