Soluție de trafic pentru locuitorii cartierului GREENFIELD Băneasa pusă în aplicare

19iun.2024 Soluție de trafic pentru locuitorii cartierului GREENFIELD Băneasa pusă în aplicare

În ultimii ani, IMPACT Developer & Contractor a depus eforturi constante pentru a fluidiza traficul din cartierul GREENFIELD Băneasa, făcând toate demersurile necesare pentru a construi căi de acces către ansamblu și pentru a optimiza soluțiile de trafic existente.

Unul dintre aceste demersuri a fost implementat zilele trecute (17-18 iunie) de către CNAIR și Administrația Străzilor București. Este vorba despre reconfigurarea intersecției dintre Aleea Teișani, breteaua DN1 și Centura București, cu scopul de a fluidiza traficul din zonă, în special pentru locuitorii din GREENFIELD Băneasa.

Acces ușor în și dinspre GREENFIELD Băneasa

Noua configurație face intrarea și ieșirea din cartierul GREENFIELD Băneasa mult mai ușoare. Pentru a ieși din cartier, șoferii care vin dinspre GREENFIELD prin Aleea Teișani vor intra în intersecție pentru a face stânga pe breteaua care duce pe Șoseaua București-Ploiești, pe sensul spre București, în timp ce accesul spre Șoseaua de Centură se face ca de obicei.

Noua configurație fluidizează totodată și traficul de pe Șoseaua București-Ploiești, ușurând accesul spre cartierul GREENFIELD Băneasa prin Aleea Teișani și spre Șoseaua de Centură.

Soluție de trafic la inițiativa comunității și a dezvoltatorului

Această soluție de trafic a venit în urmă cu aproximativ un an, la propunerea reprezentaților comunității GREENFIELD și susținută de IMPACT Developer & Contractor, moment în care dezvoltatorul a înaintat o adresă către CNAIR prin care a transmis spre analiză un plan pentru o nouă reglementare a circulației în zona intersecției bretelelor DN1 cu Aleea Teișani și cu Șoseaua de Centură în dreptul Podului Otopeni.

Rezultatele reconfigurării intersecției au fost vizibile din prima zi, soluția eliminând coada de pe sensul de ieșire din cartier prin Aleea Teișani și pe cea de pe DN1 către cartierul Greenfield și Șoseaua de Centură.

IMPACT, dezvoltatorul cartierului, are în proces de avizare alte căi de acces către ansamblu.

Proiectul aflat în stadiul cel mai avansat se referă la construcția unei căi de acces care să facă legătura între partea de nord a Aleii Teișani și Centura București printr-o bretea poziționată sub Podul Hobanat de pe Centura București.

Pentru realizarea acestei căi de acces IMPACT a achiziționat un teren cu suprafața de 4.150 mp și a depus în ianuarie 2022 toată documentația necesară, incluzând toate avizele solicitate, la Primăria Municipiului București și a obținut avizului Arhitectului Șef. Următorul pas este primirea aprobării finale în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Programează o vizionare

VideoBG Placeholder

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile, evenimentele și promoțiile noastre.

Niciodată nu vom divulga adresa ta de email și nu vom face spam. Făcând click pe „Trimite”, ești de acord cu Termeni și Condiții și Nota de informare